Zomer 2014

Avondmeeting te Herentals - 06/08/'14

 

3 dagen na mijn pr op de 1500m stonden we terug aan de start van een wedstrijd. Ditmaal geen verre verplaatsing, maar een echte thuiswedstrijd. Aangezien ik enkele weken terug op training alleen al nr 2'48 liep op een 1000m was het de bedoeling om ook dit pr van vorig jaar wat scherper te stellen.

 

De benen voelden toch nog wat zwaar na de wedstrijd van zaterdag en daarbovenop was het ook nog eens slecht weer: redelijk wat wind en heel de dag regen!

 

Clubgenote Annelies Hanssens wou, ondanks net een 300m gelopen te hebben, toch hazen. De regen stopte net voor onze start even en zo konden we toch droog starten. We stonden met vele aan de start en hierdoor was de start toch wat rommelig. Uiteindelijk kon ik me vrij snel achter Annelies zetten, maar na 100m moest ik haar wat terugroepen. Op 200m kwamen we uiteindelijk op het goede tempo door. Annelies kon tot net voorbij de 300m het tempo houden en daarna nam ik over. Tot 600m verliep alles goed, maar op 800m begon het zwaar te worden. De wedstrijd van zaterdag was duidelijk nog niet verteerd en ook het alleen tegen de klok lopen begon zijn tol te eisen. Op 800m passeerde ik nog in 2'10 - 2'11, maar de laatste 200m was vechten tot het einde. Uiteindelijk kon ik toch voor eigen publiek winnen in een nieuw club- en persoonlijk record: 2'45"91. De 2de plaats ging naar Goele Truyers (VABCO) in 2'56"30 en clubgenote Kaat Vermeulen werd 3de in 2'56"76

 

Stiekem had ik er iets meer van verwacht, maar de omstandigheden waren nu eenmaal verre van ideaal!

 

Nog 1 wedstrijd te gaan: een mijl in Kessel-Lo en dan 3 weken platte rust!

 

Hieronder vind je nog enkele foto's van Peter Wagemans. Meer foto's vind je hier!

Memorial Rasschaert te Ninove - 02/08/'14

 

Nadat ik 2 weken geleden m'n pr op de 1500m verbeterde naar 4'11"90 en vorige week m'n Belgische titel op deze afstand verlengde, stond ik zonder stress aan de start van deze wedstrijd.

Met een 3 tal atletes met een pr tussen de 4'09 - 4'12 en met een haas die ons naar een tijd van onder de 4'10 moest helpen, zou het een snelle wedstrijd worden. Gewoon goed volgen voorin en zien waar we zouden uitkomen was de opdracht van de trainer.

 

De weersomstandigheden waren ditmaal ideaal: aangename temperatuur en zo goed als windstil. Ongeveer een uurtje later dan voorzien klonk het startschot. Ik was onmiddellijk goed weg en plaatste mij achter de haas, Rachel Aubry (CAN) en de Nieuw-Zeelandse Katie Wright in 3de positie. Op 800m kwamen we in 2'13 hoog door en net toen moest ik een klein gaatje laten. Met nog 500m voor de boeg zat het haaswerk vqn de Canadese erop en kwam ook een Noorse atlete over mij. Katie Wright had op dat moment toch al enkele meters voorsprong. Ik bleef op een 2tal meter achter de Noorse hangen en bleef dus voeling hebben met de koploopster. Op 300m van de finish ging ik terug over de Noorse en ging op zoek naar de Nieuw-Zeelandse. Haar voorsprong werd stelselmatig kleiner en kleiner. Uiteindelijk kon ik haar, met een sterke laatste 200m, net voor de finish inhalen. Zo won ik m'n allereerste flanders cup, maar wat nog beter was, liep ik opnieuw een pr: 4'10"45. Katie Wright werd 2de in 4'10"51 en Claire Perraux (FRA) werd 3de in 4'12"21.

 

Dit pr was weer een verbetering van bijna 1,5 sec sneller dan 2weken eerder en maar een goeie 1,5 sec verwijdert van de EK- limiet. Het EK was geen doel op zich, maar dat ik zo dicht bij de (scherpe Belgische) limiet zou geraken had ik niet gedacht!

 

Bedankt voor alle lieve berichtjes en aan de vele supporters!

 

Hieronder vind je nog foto's van Eddy Defrere, Tomas Sisk en Kim Lommaert

Belgisch Kampioenschap 1500m te Brussel - 26 en 27/07/'14

Na de verbetering van mijn PR op de 1500m verleden week was er nog één groot doel voor dit zomerseizoen: mijn Belgische titel AC op de 1500m outdoor verlengen.

De reeksen stonden op zaterdag geprogrammeerd en hier was het zaak om niet te veel energie te verspillen. Mijn trainer had me opdracht gegeven om het tempo tijdens de eerste ronden door de anderen te laten bepalen en in de laatste 150m te versnellen om zo de eerste plaats, die een rechtstreekse plaatsing betekende voor de finale, te veroveren.

Na de start nestelde ik me dus vooraan in de groep waar het tempo in eerste instantie door Stephanie Barnes (CABW) en Imana Truyers (AVT) werd bepaald. Dit tempo lag zeker niet te hoog waardoor we de laatste 500m met een vrij grote groep aanvatte. Tijd dus om een goede positie te kiezen, zodat we niet ingesloten geraakte, en mijn eindspurt voor te bereiden.

Op 150m van het einde plaatste ik dus mijn versnelling en alleen Stephanie Barnes kon nog enigzins weerstand bieden. Ik won de wedstrijd in 4'35"88. Opdracht volbracht dus. Goed uitlopen en recupereren, met de Recovery Fuel van Sports2, en op naar de finale van zondag.

 

Op zondag was het toch weer behoorlijk warm in het Koning Boudewijnstadion. Ik werkte samen met Lore Tack (OB) de opwarming af. Aangezien Agnes Laurent (RESC) verleden week een sterke 4'19" neerzette, moest er zeker met haar rekening gehouden worden. Samen met de trainer besloten we om na de start direct de kop te nemen, zodat ik zeker geen last van het geduw en getrek zou hebben, en een tempo van rond 4'30" te lopen.

Zo gezegd zo gedaan en ik nam een snelle start om na 80m naar de koppositie door te schuiven. In mijn spoor volgde de Britse Stephanie Barnes met achter haar de rest van de finalistes. Even kwam ook Agnes Laurent naast me lopen maar ze verzeilde iets later door al het geduw en getrek terug in de groep en zou na 700m ontgoocheld uit de wedstrijd stappen.

Op 600m van het einde trok ik het tempo lichtjes op om zeker niet verrast te worden door een aanval van achteren uit. Op 400m van het einde trok ik het tempo nog een beetje omhoog en tot mijn verbazing was het niet Agnes maar de Britse Stephanie en Lore Tack die in mijn spoor volgden. Op 200m van het einde zette ik mijn eindversnelling in. Stephanie kon nog even aanklampen maar de laatste 100m trok ik nog eens door en zo kon ik mijn Belgische titel verlengen. Mijn tijd bedroeg 4'27"29. Stephanie kwam als 2de over de finish in 4'29"01, maar kwam owv haar Britse nationaliteit niet in aanmerking voor het podium. Het was uiteindelijk Julie Van De Velde die met een zéér sterke 500m zilver opeiste. Imana Truyers haalde het met 2 hondersten van Lore Tack en vervolledigde het podium.

 

Opdracht en seizoen geslaagd!!!

 

Volgende zaterdag doen we nog eens een poging om mijn PR op de 1500m aan te scherpen. Hetzelfde voor de 1000m en de mijl de week nadien.

 

Hieronder vind je nog enkele foto's en de wedstrijdvideo van de finale.

KBC Nacht te Heusden-Zolder - 19/07/'14

Reeds vanaf het begin van het seizoen stond deze wedstrijd met stip aangeduid. Enkele weken geleden kregen ik van de organisatie te horen dat ik mocht starten op de 1500m in het hoofdprogramma. Hiervoor wil ik Marc Corstjens nogmaals bedanken om mij die kans te geven. Aan de start staan tussen al die buitenlandse atleten geeft toch wat extra druk maar ook extra stimulans om alles te geven en gewoon er voor te gaan.

De opdracht was simpel, goed starten (want met 20 atletes aan de start) om me dan in het tweede gedeelte van het pak te plaatsen en proberen zolang mogelijk te volgen. De start verliep zoals gepland en ik kon me goed handhaven in de groep tot na 700m de atlete voor mij een gaatje moest laten en ik genoodzaakt was om in de bocht deze atlete in te halen. Hierdoor verloor ik de aansluiting met de groep en was ik op achtervolgen aangewezen. Met Jip Vastenburg (NED) in mijn spoor kon ik uiteindellijk terug aansluiting vinden. De laatste ronde gaf ik alles wat ik nog had om als 17de over de finish te lopen. Al snel kreeg ik mijn tijd te horen: 4'11"90. Een verbetering van bijna 2,5seconden van mijn persoonlijk record. Dit brengt me in de Belgische aller tijden lijst van de 19de naar de 14de plaats.

Volgend weekend staat het Belgisch kampioenschap gepland. Daar verdedigen we onze titel van vorig jaar op de 1500m.

Met dank aan de supporters voor hun steun en de lieve berichtjes!

Hieronder nog enkele foto's, de wedstrijdvideo en een interview met Atletieknieuws via deze link!

Brussels Grand Prix te Brussel - 06/07/'14

Met de belofte van de organisatie om een goede haas te voorzien op de 1500m, trokken we op zondag 6juli naar de Heizel in Brussel. Helaas liep het organisatorisch wat fout zodat de wedstrijd met bijna een uur vertraging op gang werd geschoten. Daarbovenopkregen we 10' voor de start nog een serieuze stortbui. De wedstrijd had dan ook sterk te lijden onder de hevige windvlagen, de stevige stortbui en de daarbij horende onderkoeling.

Tempomaakster Elisabeth Niedereder deed, gezien de omstandigheden, haar taak prima . Dit bracht ons op 1000m in een tijd van ongeveer 2'51". Op 1000m zat de taak van de haas er op, maar ik diende dan wel de resterende 500m op mijn eentje af te werken. Op enkele meters volgde de Indische Markose Sini Ajith.

Het was vechten tegen de regen en de wind maar toch kon ik nog finishen in 4'18"85 (mijn derde sub 4'20" van het seizoen).

Gezien de omstandigheden was ik wel heel tevreden. Dit was weer een bevesting dat de conditie goed was. Om de conditie toch nog enkele percentjes aan te scherpen vertrok ik de dag erop op stage. Deze keer geen verre verplaatsing, maar de Belgische kust als bestemming!

Enkele foto's van de wedstrijd en het wedstrijdfilmpje vind je hieronder. Meer vind je hier!

 

EAP Meeting te Nijvel - 28/06/'14

 

Woensdag stond ik nog aan de start van de Gouden 3000m als tempomaakster. Nadat ik maandagavond pas terug was van Tallinn voelden de benen toch nog niet fris. Toch kon ik gedurende 2400m het gevraagde tempo aangeven.

 

Gisteren stond ik dan weer aan de start op de EAP Meeting in Nijvel. Deze keer geen 1500m, maar een 800m. De weersomstandigheden waren vergelijkbaar met die in Tallinn (regen), alleen was het hier bijna dubbel zo warm!

 

De bezetting was goed en zelfs de Nederlandse Yvonne Hak stond bij ons aan de start. Ik stond samen met Renée Eykens (KAPE) in baan 6. Na het startschot ging ze er als een speer van door. Dit was toch wel weer wat wennen aan het snelle aanvangstempo vergeleken met een 1500m. Na 300m waren mijn benen zelfs al precies volledig verzuurd. Na 400m kwamen we rond de 60sec hoog door. Ikzelf liep toen nog in 4de positie. Aan de 500m kreeg ik even een moeilijk moment en toen kwamen er enkele atleten over mij. Gelukkige kon ik mij in de laatste rechte lijn herpakken en kon ik deze atleten terug voorbij steken om als 4de over de streep te lopen in een tijd van 2'06"15. Renée werd knap 3de! Yarigo Noeli (BEN) won de wedstrijd in 2'04"39 en De Lima Flavia Maria (BRA) werd 2de in 2'04"85.

 

Na een rommelige race en weer geen ideale weeromstandigheden blijf ik maar een goeie halve seconden van mijn pr dat ik liep in Lokeren. Ook ligt nu de focus op training vooral op de 1500m en was dit dus een geslaagde snelheidsprikkel voor volgende week. Dan loop ik terug een 1500m op de Grand Prix in Brussel.

 

Hieronder vind je nog enkele foto's (zowel van het haaswerk als van EAP) en het wedstrijdfilmpje!

 

Meer foto's vind je hier!

 

European Athletics Team Championships First league te Tallin - 22/06/'14

 

Op donderdag 19 juni vertrokken we met een deel van de Belgische delegatie richting Tallinn. We vertrokken op de luchthaven in Zaventem richting Frankfurt waar we een tussenstop maakten om daarna door te vliegen naar Tallinn. Uiteindelijk landden we rond 16u30 (1u later dan in België) in Tallinn. Het weer was niet goed: regen en aan de koude kant, typisch herfstweer.

 

Nadat we onze bagage hadden, vertrokken we met de bus naar het hotel. Wij zaten in het Radisson Blu Hotel Olümpia. Ik lag samen met Almensh Belete op een kamer.Nadat we alles hadden uitgepakt, was het tijd voor het avondmaal. Omdat het een lange vermoeiende dag was, zochten we al snel ons bed op.

 

Vrijdag was het weer al een stuk beter dan de dag ervoor: de zon scheen en het was droog. Na een goed ontbijt ging ik samen met Almensh en Luk Verlaenen wat loslopen. Na een lange zoektocht naar het parkje, vonden we uiteindelijk toch iets waar we rustig konden loslopen.

In de namiddag stond er nog een pittige training op het programma. We reden met de bus naar het stadion en zo konden we al eens de wedstrijdaccommodatie verkennen. De training (600m in 1'38"5 en 400m in 61"3) ging heel vlot. Daarna direct alles laten losmaken door de kiné en de beentjes zaten terug los.

 

Zaterdag stonden de eerste wedstrijden gepland van de Europabeker. Het weer zag er goed uit, maar eens je buiten kwam, voelde je de stevige, koude wind die er stond. Genoeg kleren meenemen naar het stadion was belangrijk zodat je zeker geen kou kreeg.

 

Eenmaal aangekomen in het stadion ging ik eerst nog wat loslopen met Almensh en Bashir Abdi. Het loslopen ging zelf heel vlot, maar tijdens m'n versnellingen voelde ik toch nog wat strammigheid in de hamstrings en kuiten zitten. Hierna konden we voluit voor de andere Belgen supporteren. Uiteindelijk sloten we de eerste dag af op een 10de plaats.

 

Zondag was het dan eindelijk zover: wedstrijddag. Het weer was wel weer een pak minder: nog een pak kouder en daarbovenop nog eens regen. Na een goed ontbijt en rustig alles klaarmaken, vertrok ik omstreeks half 12 naar het stadion. De zenuwen waren toch al wel aanwezig. Toen ik eenmaal aan de opwarming begon, gingen de zenuwen wel wat over. De opwarming verliep goed en een 20tal minuten voor de start van de wedstrijd werden we verwacht in de callroom.

 

Om 14u05 plaatselijke tijd (13u05 in België) werd het startschot gegeven. Omdat ik de 5de tijd van alle deelneemsters had, positioneerde ik mij rond de 4de, 5de positie. Voorgaande jaren werd er steeds tactisch gelopen, maar dit jaar dachten ze er anders over. De eerste ronde werd er stevig doorgelopen en kwamen we na 400m door na 64sec. Ik kon mijn positie gedurende de wedstrijd goed houden en schoof ook op indien er een gaatje dreigde te vallen. Bij het ingaan van de laatste ronde liepen we nog met een heleboel atleten samen. Op 300m van het einde wou ik nog een plaatsje opschuiven, want ik voelde mij nog goed. Net toen ik de atlete van Estland wou voorbij steken ging zij ook opzij en duwde mij naar baan 3. Hierdoor was ik wel wat uit m'n ritme en wou dit onmiddellijk goed maken in de bocht. Dit kostte me wel wat krachten, krachten die ik tijdens de laatste 100m te kort had om mijn 5de plaats te behouden. De laatste 100m kwamen er dus nog enkele atleten over mij en zo kwam ik uiteindelijk als 8ste aan. Eerst was ik wel wat teleurgesteld aangezien ik de 5de tijd had, maar toen ik daarna mijn tijd zag was ik heel tevreden: 4'15"37 oftewel een nieuwe sb en maar een goeie seconde verwijderd van mijn pr. Gezien de koude weersomstandigheden (amper 8°C) een uitstekende tijd.

 

Uiteindelijk sloten we het weekend af op een 9de plaats en blijven we dus in de First League. 7de werd Ierland op 2,5punten van ons en 8ste werd Portugal met slechts een half puntje voor op ons.

 

Afgesloten werd er met een banket voor al de atleten en natuurlijk supporterden we ook voor onze Belgen in Brazilië.

 

Een super leuke ervaring waar ik ook weer een veel heb geleerd!

 

Foto's van de Europabeker (door Jasper Jacobs) vind je hier.

 

Flanders Cup 800m te Lokeren - 24/05/'14

 

Voor de 1ste maal stond ik aan de start van de Flanders cup in Lokeren. Deze keer stond ik nog eens aan de start voor een 800m. Dit als een laatste "snelheidstest" voor de IFAM van volgende week.

 

De weersomstandigheden waren weer niet ideaal: er stond een stevige wind en ook was het een heel pak frisser dan de dagen ervoor. Weer of geen weer we zouden in ieder geval ons uiterste best doen om ons pr te verbeteren!

 

Na het gezellig loslopen met Lore Tack (OB) begon ik toch wat zenuwachtig te worden. De benen voelden wat zwaar aan en de wind bleef stevig waaien. Daarbovenop kregen we net voor de start nog eens te horen dat de haas voor de A-reeks niet mocht starten.

 

Ikzelf stond in baan 1 en de opdracht van de trainer was simpel: meegaan met de kopgroep en zien hoe ver we zouden geraken! Na het startschot was ik dan ook direct mee. Na 100m zette ik mij achter Renée Eykens (KAPE), zij ging voor de WK-limiet voor de juniores (2'05"04). Net voor haar liepen Linsey Sharp (GBR, uittredend Europees Kampioene 800m) en de Luxemburgse Charline Mathias. Linsey Sharp nam ons mee op sleeptouw en het ging zeker snel genoeg (eerste 200m 28-29sec). Renée moest een 2tal meter laten op de koploopsters. Onze doorkomst op 400m was 61-62": ideaal dus voor een goeie tijd! Tussen de 500 en 600m voelde ik mij nog verrassend goed en even twijfelde ik om over Renée te komen. Uiteindelijk bleef ik nog even achter haar, maar in de laatste bocht besloot ik toch om voorbij haar te gaan. De laatste 100m hadden we stevige tegenwind, maar stelselmatig kwamen we toch terug dichter op de Luxemburgse atlete. Ik gaf alles, maar jammer genoeg kon ik haar net niet inhalen. Ik kwam als 3de over de finish, Linsey Sharp won de wedstrijd in 2'02"42 en Charline Mathias werd 2de in 2'05"02.

 

Toen ik aankwam dacht ik wel dat ik een nieuw pr had gelopen, want ik zat vlak achter de 2de, maar de verbazing was natuurlijk groot toen ik mijn exacte tijd kreeg te horen! We hadden gehoopt op een tijd rond de 2'07, maar dat er een tijd onder de 2'06 in zat, hadden we niet gedacht!

 

De laatste snelheidstest was dus méér dan geslaagd: een pr- en cr-verbetering van bijna 3seconden!

 

Donderdag trek ik opnieuw mijn spikes aan, maar dan sta ik aan de start als tempomaakster voor de 1500m op de 2de Flanders Cup van het seizoen in Sint-Niklaas! Zaterdag wordt het dan uitkijken naar de 5de editie van de IFAM: hopelijk kunnen we daar voor een snelle 1500m gaan!

 

Hieronder vind je enkele foto's. Meer foto's vind je hier!!

 

 

Vlaams kampioenschap te Gentbrugge - 17/05/'14

 

Net zoals de vorige jaren koos ik terug voor de 1500m op het Vlaams Kampioenschap. Vorig jaar kon ik de titel mee naar huis nemen en ik was klaar om mijn titel te verdedigen.

 

De weersomstandigheden waren een heel pak beter dan de week ervoor. De zon was van de partij, maar toch stond er een stevige wind. Toch was de opdracht van mijn trainer simpel: starten tegen een tempo van 4'21"50 en dan zien waar we zouden uitkomen.

 

Omstreeks 15u klonk het startschot. Ik nam dadelijk de leiding en de anderen - Astrid Verhoeven (LEBB), Floor Michielsen (ACHL), Natalie Ameloot (RCG) en Sofie Picavet (AVLO) - nestelden zich in mijn spoor. Ik bleef een regelmatig tempo lopen en meter per meter maakte ik mij los van de anderen. Op de 1000m voelde ik dat mijn voorsprong groot genoeg was. Ook de laatste 500m kon ik mijn tempo handhaven om uiteindelijk te finishen in 4'20"52 (mijn 2de beste tijd ooit). Astrid en Sofie eindigden respectievelijk als 2de en 3de, beiden in een nieuw PR.

 

Opdracht volbracht en we kijken al weer uit naar de volgende wedstrijd: Flanders Cup Lokeren (800)!!

 

Foto's vind je hier!

 

 

Interclub Ere-afdeling VAL te Huizingen - 10/05/'14

 

Naat jaarlijkse gewoonten vinden begin mei de interclubwedstrijden plaats. Al enkele jaren zitten wij in de 2de hoogste afdeling, nl de Ere-afdeling VAL. Dit jaar moesten we de verplaatsing naar het Provinciaal Domein te Huizingen (OEH) maken.

 

De weersomstandigheden waren verre van ideaal: koud, stevige wind en vele regenbuien. Net zoals vorig jaar nam ik de 1500m voor mijn rekening. Juist voor de start gingen de hemelsluizen open: een serieuze stortbui! We waren nog niet vertrokken of we waren al kou aan het lijden.

 

Om tactische redenen vroeg mijn trainer om de eerste 900m rustig te volgen. Met nog 600m voor de boeg plaatste ik een stevige versnelling. Ik nam onmiddellijk enkele meters op mijn concurrenten. Deze voorsprong kon ik in de laatste ronde nog verder uitbouwen. De 13 punten waren binnen!!

 

Snel droge kleren aan en zorgen dat ik het terug warm kreeg. Net voor de 2 aflossingen stonden we zelfs op de 1ste plaats. We hadden een kleine voorsprong op Houtland Atletiek (HAC). De 2 aflossingen zouden dus beslissend zijn voor de winst en dus promotie naar hoogste afdeling.

 

1,5 uur later begon ik terug aan mijn opwarming voor het laatste nummer van de dag: 4x400. Samen met Ine Van Hoeck, Tine Spiessens en Kaat Vermeulen liep ik dit slotnummer. Mijn teamgenoten liepen allemaal een zeer sterke baanronde en ik kreeg de stok als 2de met een 10tal meter achterstand op de slotloopster van HAC. Na 300m had ik mijn achterstand zo goed als volledig weggewerkt, maar in de laatste 50m sloeg de verzuring toe. We werden 2de in 4'00"10.

 

HAC won zowel de 4x100 als de 4x400m en behaalde dus de eindoverwinning en promotie naar hoogste afdeling. Onze club werd onverwacht 2de in het eindklassement!

 

Volgende week staat er opnieuw een wedstrijd gepland: het Vlaams kampioenschap! Daar zal ik mijn titel van vorig jaar verdedigen!

 

Enkele foto's vind je hieronder. Meer vind je hier!

 

Optifisk Prijzenmeeting 800m te Herentals - 01/05/'14

 

Op 1 mei werd al voor de 8ste keer de Optifisk Prijzenmeeting van mijn eigen club georganiseerd. Nadat ik in de vorige edities al enkele keren het podium had behaald, kon ik vorig jaar voor de 1ste keer deze meeting op m'n naam schrijven. Daarbovenop kon ik toen mijn 8 jarig 800m record aanscherpen tot 2'10'37!

 

Ook dit jaar stond er weer een sterk deelnemersveld aan de start. Met Lotte Scheldeman (ADD) (vorige week 2'07"56 en EYOT-limiet), Sofie Lauwers (RAM) (BK 800m), Sara Segers (SPVI) (vice BK 800m) en Jessie Raes (HAC) beloofde het alvast een spannende wedstrijd te worden.

 

Clubgenoten Ine Van Hoeck was de haas van dienst en nam ons gedurende de eerste ronde op sleeptouw. Doordat iedereen wat twijfelde na de eerste 100m kwam ik als eerste achter de haas te zitten. Omdat niemand echt de haas wou volgen, kwamen we pas na 65" door na 400m. Na 450m kwam Lotte over mij en ik bleef attent volgen. Lotte dreef stelselmatig het tempo de hoogte in. Bij het uitkomen van de laatste bocht, besloot ik om mijn sprint in te zetten. Lotte ving mij nog goed op, maar in de laatste rechte lijn kon ik nog een tandje bij steken en zo kwam ik als eerste over de finish in 2'08"78. Lotte werd 2de in 2'09"31 en Sara werd 3de in 2'10"61.

 

Na de wedstrijd was ik redelijk snel gerecupereerd. Ookal kwamen we wat te traag door, toch liep ik maar een kleine halve seconde boven mijn pr (2'08"32) en zelfs 1,5 sec sneller dan vorig jaar. Zelf was ik dus heel tevreden over mijn wedstrijd en we zitten goed op schema voor de rest van de zomer.

 

De volgende wedstrijd is volgende week de interclub. Al enkele jaren zitten wij in de Ere-afdeling VAL. Vorig jaar werden we 8ste. Dit jaar vindt de interclub plaats in Huizingen.

 

Enkele foto's van de wedstrijd. Meer vind je hier!

 

 

 

Hieronder ook nog een krantenartikel dat in het Laatste Nieuws is verschenen.

 

Provinciaal Kampioenschap 1500m te Duffel - 26/04/'14

 

Gisteren en vandaag werden de Provinciale Kampioenschappen van Antwerpen georganiseerd. Gisteren gingen deze door in Duffel, vandaag in Mol. Vorig jaar veroverde ik tweemaal de titel (800 en 1500m) na 2 tactische races. Ditmaal stond enkel de 1500m gepland en daardoor had ik samen met m'n trainer besloten om eens te zien hoe het met de conditie was gesteld.

 

De bedoeling was om ergens een tijd tussen de 4'22 en 4'25 te lopen. De weersomstandigheden waren verre van ideaal: veel wind en koud! Om de 200m stond er iemand om de tussentijden door te geven. De eerste 200m was het wind af en hierdoor zat ik al onmiddellijk 3sec te snel! De hevige wind maakte het heel moeilijk om een egaal tempo te lopen. Ik passeerde op de 1000m in 2'56. Dus perfect binnen het schema van 2'55 - 2'57. De volgende 100m kwam ik juist in de hevige wind en hierdoor zakte het tempo een beetje. Toch kon ik de laatste 150m nog wat versnellen zodat ik uiteindelijk in 4'25"62 aankwam. Nele Cools (BRABO) en Margot Chauliac (ABES) werden respectievelijk 2de en 3de.

 

Opdracht was dus volbracht en we zitten op schema voor hopelijk een mooi zomerseizoen!

 

Op 1 mei kom ik al terug in actie. Daar zal ik net als vorige jaren starten op de Prijzenmeeting van mijn eigen club!

 

Enkele foto's (van Peter Wagemans) vind je hieronder!

 

IFAM 1500m te oordegem - 31/05/'14

 

Na de geslaagde 800m van vorige week, stond ik deze week terug aan de start van een 1500m. Donderdag was ik op de Flanders cup in Sint-Niklaas nog even de benen gaan "losmaken" door een kleine 900m het tempo te bepalen. We passeerden op de 800m in 2'15 en de benen voelden nog goed. We waren dus klaar voor een snelle tijd op de IFAM.

 

We waren al iets vroeger naar Oordegem vertrokken zodat we toch nog enkele mooie wedstrijden konden meepikken vooraleer ik moest beginnen met de opwarming. Omstreeks 19u begon ik aan m'n opwarming en alles verliep heel vlot. Toch begonnen de eerste zenuwen naar boven te komen, maar uiteindelijk kon ik ze goed onder controle houden.

 

De A-reeks zou voor een tijd van 4'08 lopen. De opdracht was goed voorin proberen mee te draaien en zien waar we zouden eindigen met hopelijk een pr!

 

Omstreeks 20u15 werd het startschot gegeven. We stonden met veel atletes aan de start dus het was wel even duwen en trekken om goed weg te zijn. Uiteindelijk kwam iedereen er zonder kleerscheuren er van af. Ikzelf was goed weg en zette me in 5de positie. Vanaf het begin vond ik precies dat er niet echt werd doorgelopen door de tempomaakster. Na 400m zat ik nog steeds goed voorin achter Almensh Belete (VAC), maar zoals ik al vermoedde, kwamen we te traag door (pas rond 68"). Omdat het niet zo snel ging, werd er ook enorm veel geduwd zodat je constant uit je ritme was. Vlak voor de 700m werd de haas door de eersten voorbij gestoken.

Na 800m passeerden we in 2'18", 6" trager dan er was gevraagd. Een snelle tijd zat er toen al niet meer in.

Vlak na de 800m werd de eerste loopster (Jip Vastenburg) op haar voet getrapt. Zij en de atlete die op haar voet trapte, gingen tegen de grond. De valpartij was vlak voor mij en even stond ik volledig stil. Snel er over springen en terug weg. Omdat de valpartij vooraan was, hadden er zich nog geen loopsters kunnen afscheiden. Zo kwam ik plots in 3de positie te lopen. Ik voelde wel dat het moeilijk was om terug in mijn ritme te komen. Enkele atletes kwam terug over mij en bij het ingaan van de laatste ronde zat ik terug rond positie 5. Op 300m van het einde ging ik voorbij Belete, maar zij kwam net voor de 200m terug over mij. In de bocht ging ik terug over haar en zo kwam ik op de 3de positie. In de laatste rechte lijn zette ik nog een tandje bij en zo kon ik ook nog Morag Maclarty inhalen. De kloof met de Finse Sandra Eriksson was al te groot om deze nog te overbruggen.

 

Na de aankomst was er toch de teleurstelling. Oké, ik loop mijn 2de snelste tijd ooit en was ik 1ste Belgische, maar de wedstrijd was verre van ideaal. Ook voelden de benen nog "redelijk fris". Er zat dus ongetwijfeld zeker meer in!!

 

Nu zijn het eventjes geen wedstrijden meer en gaan we enkele weken terug goed doortrainen.

De wedstrijdplanning wordt binnenkort dan ook aangepast.

 

De wedstrijdvideo kan je via volgende link bekijken.

 

Hieronder nog enkele foto's. Meer vind je op de fotopagina.

 

Meeting voor Mon te Kessel-Lo - 09/08/'14

 

Mijn pr van op de mijl was al enkele jaren oud (2011)en omdat DCLA deze afstand dit jaar op zijn programma had staan, was dit een uitgelezen kans om dit pr wat aan te scherpen.

 

Vooraf op de deelnemerslijst toch al enkele sterke atletes gespot: Melissa Duncan (AUS) liet zelfs al een handgestopte 4'26 op de mijl optekenen en daarbovenop liep ze enkele weken terug een pr van 4'05 op de Commenwealth Games in Glasgow.

 

De weersomstandigheden waren al een stuk beter dan die van woensdag, toch stond er een stevige wind in de laatste rechte lijn.

 

De opwarming verliep vlot, maar net zoals woensdag had ik nog steeds last van stramme spieren. Naar het einde van de opwarming was dit toch al wat beter.

 

De haas liep naar een tijd van 2'52 op 1000m. In principe geen probleem aangezien we op de 1500m een stuk sneller doorkomen.

Eenmaal gestart zat ik onmiddellijk achter de haas. Omdat Melissa Duncan de snelste tijd had, hoopte ik dat zij over mij zou komen en achter de haas ging lopen. Dit gebeurde niet onmiddellijk en na 400m besloot ik om een klein gaatje te laten op de haas. Niemand had zin om over te nemen dus besloot ik om terug het gaatje dicht te lopen.

Eigenlijk had ik al vrij snel door dat het niet echt goed draaide tijdens de wedstrijd. We zaten zelfs iets achter op schema en ik moest echt moeite doen om de haas te volgen. Op 1000m zat haar taak erop en ook nu bleven de andere 2 atletes achter mij. Op 300m van de finish plaatste de Australische een versnelling en ik kon er niet op reageren. Ook de andere atlete, Kara Macdermit (NZL), kwam over mij, maar er zat geen tempoversnelling meer in. Uiteindelijk kwam ik als 3de over de finish in 4'41"47 een nieuw pr, maar normaal moet het sneller kunnen. Waarschijnlijk was ik onvoldoende hersteld van de wedstrijd in Ninove en Herentals.

Melissa Duncan won de wedstrijd in 4'35"86 voor Kara Macdermit (4'39"57).

 

Toch sloot ik met een goed gevoel het meer dan geslaagde seizoen af. Het was een topseizoen waar ik m'n pr's van de 800m tot de mijl allemaal heb verbroken. Ook heb ik al m'n titels verlengd met daarbovenop nog een extra belgische titel korte cross!

 

Een welgemeende dankjewel voor mijn trainer, ouders, familie, vriend, supporters,...